‘’Toen ik werd aangenomen was ik er direct van overtuigd dat ik met een geweldige baan de deur uitliep’’
Het verhaal van conciërge Erik Wieskamp

Na meer dan 40 jaar fabriekswerk te hebben gedaan, begon Erik Wieskamp in 2020 aan een nieuw avontuur als conciërge op De Klimpaal. Toen zijn voormalige werkgever de deuren moest sluiten, moest hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Al snel vond hij zijn weg naar De Klimpaal, waar hij meteen zijn draai vond. ‘’Dit had ik jaren eerder moeten doen,’’ zegt hij enthousiast. Erik geniet met volle teugen van zijn rol en twijfelt er dan ook geen moment over ooit nog te veranderen van baan.

 

Bezige bij

Erik is woonachtig in Breedenbroek en heeft twee dochters. Niet alleen in zijn rol als conciërge is hij graag druk in de weer, ook thuis is hij een bezige bij. Zo houdt hij van koken en barbecueën (dit doet hij ook op locatie voor anderen), helpt hij bij ballonvaren, klust en tuiniert hij graag en ook zet hij zich in voor de lokale gemeenschap. Erik: ‘’Ik ben altijd druk maar ik vind ook alles leuk om te doen, je ziet mij niet snel stilzitten.’’

Erik heeft bijna 35 jaar gewerkt in de ijzergieterij in Terborg. ‘’Ik was handvormer en je kunt het zo gek niet bedenken wat we allemaal hebben gemaakt,’’ vertelt hij. ‘’Van kunstwerken en scheepsvaartonderdelen tot onderdelen voor sprinklerinstallaties voor winkelcentra en onderstellen voor bankpoten. In 2020 ging het bedrijf helaas failliet, waardoor ik op zoek moest naar een nieuwe uitdaging.’’

 

 

Met de neus in de boter

Toen Erik een afspraak had bij een loopbaancoach, werd zij toevallig gebeld of zij iemand kende die de functie van conciërge wilde vervullen. De loopbaancoach zou hem helpen met zijn cv en sollicitatiebrief, maar had dus ook meteen een kans voor hem. ‘’Toen ze mij dat voorstelde, leek mij dat direct wat. Op 9 juni had ik mijn eerste gesprek, en op 19 juni werd ik aangenomen. Tijdens een van de gesprekken haalde ik een bal van het dak. Directrice Sandra grapte: Als je dat kunt, ben je direct aangenomen.’’ Erik kreeg een contract voor 40 uur, waarvan hij ook één dag in de week op de Walburgis in Netterden aan de slag ging. ‘’Op 19 juni liep ik met een geweldige baan de deur uit. Daar was ik meteen zeker van,’’ vertelt Erik vol overtuiging.

Van hot naar her

Als conciërge houd Erik zich bezig met zowel het interieur als exterieur van de school. ‘’Ik zorg voor reparaties, schilderwerk, en het onderhoud van de mooie, grote tuin en het speelplein van De Klimpaal. Daarnaast bereid ik met veel plezier lunches voor studiedagen en het directieoverleg, hoewel dit aanvankelijk niet tot mijn takenpakket hoorde. Koken is echt een hobby van mij, en ik maak dan ook graag mijn collega’s blij met lekker eten.’’

‘’De Klimpaal is een prachtige school,’’ vult Erik aan. ‘’Het is een oud gebouw met moderne accenten, waar ik volledig mijn ei kwijt kan. Mijn baan is zo veelzijdig; ik ren de hele dag van hot naar her, en ik vind dat heerlijk. Ik heb allemaal leuke dingen te doen, en het werken met kinderen bevalt mij ontzettend goed. Dit had ik al verwacht toen ik begon, maar het bleek nóg leuker te zijn dan ik al dacht.’’

 

 

Betrokken voelen binnen Essentius

Wat Erik zo aanspreekt in het werken bij Essentius is de sterke verbondenheid die hij voelt. ‘’De mensen hier zijn vlot en belangstellend, en ik heb het geluk een geweldig team om me heen te hebben,’’ vertelt hij enthousiast. ‘’Zowel op mijn eigen school als binnen de hele stichting voel ik me echt onderdeel van een hecht team. Iedereen kent elkaar en toont interesse, ongeacht op welke school je werkt. Als conciërge word ik ook bij alles betrokken, zelfs bij de algemene studiedagen. Dat waardeer ik enorm.’’

Op De Klimpaal blijven

Voor Erik staat het vast: hij wil tot aan zijn pensioen blijven werken op De Klimpaal. ‘’Ik heb nog nooit zo'n plezierige baan gehad. Soms zie ik advertenties van andere bedrijven langskomen, maar ik twijfel geen moment om van baan te veranderen. Dit werk is mij op het lijf geschreven.’’