Sloop voormalige Christoffelschool in Gendringen gestart voor bouw IKC De Wijssel

30 mei 2024

Na een uitgebreide periode van planning en overleg is de sloop van de voormalige Christoffelschool in Gendringen nu in volle gang. Het loon- en grondverzetbedrijf Meiland Azewijn voert de sloopwerkzaamheden uit in opdracht van SMT Bouw- & Vastgoed. Op de vertrouwde locatie wordt binnenkort gestart met de bouw van ons splinternieuwe integraal kindcentrum (IKC) De Wijssel.

Circulair bouwen
Wat deze sloop bijzonder maakt, is de circulaire aanpak. Circulair slopen houdt in dat alle materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden in de bouw zorgvuldig worden verwijderd. Dit omvat onder andere hergebruik van dakpannen, balkhout, metalen en sanitair. De gemeente Oude IJsselstreek heeft speciale middelen beschikbaar gesteld om deze duurzame aanpak te ondersteunen.

Plek genoeg
IKC De Wijssel zal ruimte bieden aan maar liefst 277 leerlingen van Essentius voor het basisonderwijs, evenals 50 kindplaatsen voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang van Humankind.

Belangrijke mijlpaal
De start van de sloop markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het nieuwe IKC De Wijssel. Met een focus op duurzaamheid en vooruitgang belooft het integrale kindcentrum een ​​inspirerende en veilige omgeving te worden voor de kinderen van Gendringen en omstreken.

Meer informatie?
Wil je meer weten over dit project? Bezoek dan de speciale website.

Media
  • Sloop Christoffelschool - 1